Bedrijfsfitness
Connecter
Panier
FrançaisFrançais

Bedrijfsfitness: investeren in fitte werknemers


 •    Gezondere werknemers
 •    Teambuilding: samen gezellig sporten!
 •    Mooie extra arbeidsvoorwaarden
 •    Werknemers worden productiever
 •    Creëer een fitnessruimte zonder abonnement
 

Waarom bedrijfsfitness?

In een kantooromgeving zitten medewerkers gemiddeld wel 9 uur per dag. Dit resulteert in het feit dat slechts 12% van die medewerkers aan de fitnorm voldoen, wat weer een negatieve invloed heeft op onder andere de effectiviteit & efficiëntie op de werkvloer en de algemene gezondheid. Fitwinkel helpt jouw organisatie te transformeren naar een werkplek waar zowel werknemers als werkgevers fit, productief en gezond zijn. Dit vertaalt zich onder andere door in het concentratievermogen dat wordt bevorderd, de creativiteit die verbetert en bovendien versterkt het geheugen.

Bedrijfsfitness levert het volgende op voor jouw organisatie:

 • 77% van de medewerkers kan (meer) sporten, omdat er geen abonnements-kosten aan bedrijfsfitness zijn verbonden en sporten na werktijd tijd bespaart
 • Per medewerker verhoogt de omzet met 11%
 • 1,8 dagen minder ziekteverzuim per medewerker
 • 28% hoger aandeelhoudersrendement
 • 74% van de werkgevers geeft aan dat het bijdraagt aan het werven en behouden van personeelAdvies op maat?

Voor elke behoefte hebben wij een invulling, die uiteraard begint met een goede kop koffie tijdens een oriënterend gesprek. Of het nou om een grote of kleine ruimte gaat, van elke ruimte kan een bedrijfsfitnessruimte worden gemaakt.
Wij berekenen voor jou graag zonder kosten een offerte op maat.

Je kan ook contact opnemen met onze klantenservice.

Telefoon: +31 (0)74 - 349 15 79
WhatsApp: +31 (0)6 - 84895648
Email: klantenservice@fitwinkel.nl

Investeren in fitte werknemers

Even belangrijk is dat de balans tussen privé en werk verbetert wordt voor medewerkers van jouw organisatie. Na werktijd kunnen zij zich volledig richten op hun gezin, vrienden en familie en dit draagt bij aan een hogere medewerkerstevredenheid. Onderzoek toonde aan dat 67% van de bedrijven die sporten faciliteert voor medewerkers een hogere tevredenheid rapporteerde.

Fitwinkel is de expert op het gebied van bedrijfsfitness. Naast een online webshop beschikt Fitwinkel over 6 fysieke winkels, waardoor er altijd een adviespunt dichtbij aanwezig is. Uiteraard staan wij ook buiten kantooruren voor je klaar.

Gezamenlijk bekijken we bij ons of op locatie naar de mogelijkheden voor een geschikte fitnessruimte en stellen we een bedrijfsfitness plan op.
Hier hebben wij al meer dan 20 jaar ervaring mee! Deze ervaring in combinatie met een breed en diep assortiment zorgt ervoor dat we inmiddels een legio aan bedrijven hebben voorzien van een fitnessruimte in verschillende formaten.

De voordelen van bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness biedt werkgevers en werknemers een groot aantal voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

 • Mooie extra arbeidsvoorwaarde: 
in een tijd waarin goed personeel schaars is wil je als bedrijf jezelf onderscheiden van de rest. Een fitnessruimte bij het bedrijf is een prachtige arbeidsvoorwaarde die veel mensen zal aanspreken.

 • Gezonder en gezellig: 
werknemers die ziek zijn kosten geld. En dat is vervelend! Het aanbieden van bedrijfsfitness zorgt voor minder ziekteverzuim en een verhoogde arbeidsproductiviteit. Tevens is een veel gehoord argument van de sportschool is dat het er ongezellig kan zijn. Iedere sporter ‘doet zijn ding’ en gaat weer naar huis. Een fitnessruimte binnen het bedrijf zorgt ervoor dat er altijd wel een bekend gezicht is om mee te sporten. Dit is goed voor teambuilding: samen sporten zorgt voor meer samenhorigheid binnen het bedrijf en tussen verschillende afdelingen.

 • Goedkoper sporten zonder kosten: 
een sportschoolabonnement kost al snel tussen de 15 en 50 euro per maand, afhankelijk van welke sportschool je gebruik maakt. Een fitnessruimte ‘aan de zaak’ hoeft voor werknemers niets te kosten.

 • Tijdbesparing: 
even een uurtje fietsen tussen de middag? Geen probleem! Even zien of Bernard van de IT afdeling echt 100 kilo kan bankdrukken? Let’s go! Werknemers zijn niet gebonden aan openingstijden van de sportschool en kunnen sporten wanneer het hen uitkomt. Naar de sportschool gaan neemt tijd in beslag in de vorm van reistijd en voorbereidingstijd. Even snel na het werk sporten scheelt werknemers een grote hoeveelheid tijd.

 • Verschillende sporten mogelijk: 
de een wil graag vet verliezen, de ander wil graag spiermassa aanzetten. Met de fitnessapparatuur van Fitwinkel.nl is het allemaal mogelijk. Richt je een fitnessruimte in met cardio? Of ga je voor een complete crossfit ruimte. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

 • Fiscaal aftrekbaar: 
alle investeringen in bedrijfsfitness zijn fiscaal aftrekbaar. Een mooi belastingvoordeel dus.

Benieuwd naar hoe wij te werk gaan?
In deze video zie je hoe wij van a tot z geholpen hebben bij het inrichten van een functional trainingsruimte voor Fit Fight Dojo.

Hoe te beginnen?

Het ontwikkelen van een eigen bedrijfsfitnessruimte vergt planning en strategie. De juiste combinatie van toestellen, klein fitness, wensen van de werknemers, oppervlakte en budget moet overwogen worden om de perfecte fitnessruimte neer te zetten. Indien gewenst helpen wij jou hier graag bij met onze expertise.
Neem hiervoor gerust contact met ons op of laat je gegevens achter in ons contactformulier. Wij, of één van onze Fitwinkels, nemen binnen 24 uur contact met jou op (tijdens werkdagen).

De voordelen van Fitwinkel.nl

Bij Fitwinkel ontvangen bedrijven specialistisch advies van de grootste fitness aanbieder in de Benelux. Wij zijn officieel dealer van alle grote fitness merken zoals: Life Fitness, Kettler, VirtuFit, Tunturi, Finnlo, Body-Solid, Bowflex en Flow Fitness. Hierdoor voorzien wij jouw organisatie met state of the art kwaliteit aansluitend bij de behoefte.

Dat wij geloven in de kwaliteit is niet enkel zichtbaar in de producten die we leveren. Service staat bij ons hoog in het vaandel en komt integraal terug in onze bedrijfsvoering. Uiteraard staat de klant centraal zowel voor, als tijdens en na de aankoop. Dit betekent onder andere dat onze eigen technische dienst de producten komt installeren en onze klantenservice zes dagen per week bereikbaar is. Op werkdagen zelfs tot 22.00! Ook voorzien wij jouw organisatie wanneer onverhoopt toch een defect ontstaat tijdelijk van een vervangend apparaat en brengen het defecte toestel terug als nieuw.
Veelgestelde vragen

Wat houdt bedrijfsfitness in?

Met bedrijfsfitness bied je werknemers aan om te sporten en gezond bezig te zijn op de werkvloer. Bedrijfsfitness kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om in kantoren walking pads, bureaufietsen en/of fitnessballen aan te bieden zodat werknemers niet alleen maar op een bureaustoel hoeven te zitten. Daarnaast kan je uiteraard ook incompany fitness aanbieden. Dit is een fitnessruimte binnen het bedrijf. Hierdoor wordt het voor werknemers laagdrempeliger om te sporten.
Dit is een groot voordeel voor zowel werknemer als werkgever.

Wat zijn de voordelen voor de werkgever met bedrijfsfitness?

De belangrijkste voordelen voor de werkgever om aan bedrijfsfitness te doen zijn:

 • Mooie extra arbeidsvoorwaarden waarbij 74% van de werkgevers aangeeft dat het bijdraagt aan het werven en behouden van het personeel;
 • Gezonde werknemers waarbij ze 1.8 dagen minder ziek zijn;
 • Goed voor de Teambuilding;
 • Werknemers worden productiever waardoor de omzet per werknemer met gemiddeld 11% stijgt.
Wat zijn de voordelen voor de werknemer met een bedrijfsfitnessruimte?

Voordelen voor de werknemers zijn:

 • Een sportschoolabonnement kost al snel tussen de 15 en 50 euro per maand. Een fitnessruimte ‘aan de zaak’ hoeft voor werknemers niets te kosten.
 • Even snel na het werk sporten scheelt werknemers een grote hoeveelheid tijd. Na werk naar de sportschool gaan neemt namelijk veel tijd in beslag.
 • Teambuilding: een fitnessruimte binnen het bedrijf zorgt ervoor dat er altijd wel een bekend gezicht is om mee te sporten.
 • Even een uurtje fietsen tussen de middag? Geen probleem! Even zien of Bernard van de IT afdeling echt 100 kilo kan bankdrukken? Let’s go! Werknemers zijn niet gebonden aan openingstijden van de sportschool en kunnen sporten wanneer het hen uitkomt.
Welke apparaten zijn er nodig voor een eigen bedrijfsfitness?

Wij raden altijd een combinatie tussen klein fitness, kracht- en cardioapparatuur aan. De basis van de keuze wordt gevormd door de wensen van de werknemers, de ruimte en het budget. Dit betekent dat er geen “one size fit all” is. Om die reden bieden wij maatwerk, zodat de ruimte aan alle wensen en behoeften voldoet. Wanneer er geen ruimte beschikbaar is beschikken wij ook over tal van mogelijkheden waarbij je op het kantoor fitter kan worden.

Hoe begin ik als werkgever met bedrijfsfitness?

De volgende stappen dienen ondernomen te worden:
1. Bepaal de ruimte
2. Achterhaal wat de behoeften zijn van de werknemers
3. Bepaal het budget
4. Bepaal de benodigdheden voor in de ruimte

Deze stappen lopen we graag samen met je door om de ideale bedrijfsfitnessruimte op te stellen. Vul op deze pagina vrijblijvend het contactformulier in. Aan de hand hiervan zal er gekeken worden wat de mogelijkheden zijn en zal er een offerte op maat opgesteld worden die past binnen het beoogde budget.

Hoe stimuleer ik mijn werknemers om actief mee te doen aan bedrijfsfitness?

Laat werknemers de voordelen zien van bedrijfsfitness. Werknemers hoeven geen dure sportschool abonnementen meer af te sluiten, ze zijn minder tijd kwijt aan sporten door het op de bedrijfslocatie te doen en het direct na of tijdens werktijd te kunnen doen. Ze kunnen sporten wanneer ze willen. Je kunt er ook voor kiezen om groepslessen in te roosteren door een personal trainer langs te laten komen. Dit stimuleert werknemers die vaak geen idee hebben wat ze allemaal in een fitnessruimte kunnen doen.

Kan ik advies op maat krijgen met bedrijfsfitness?

Dat kan zeker! Onze experts helpen je graag met het inrichten van een bedrijfsfitnessruimte. Ze helpen je van a-z waardoor zelf geen verkeerde beslissingen worden genomen. Vraag vrijblijvend een offerte aan op deze pagina.

Is bedrijfsfitness via Fitwinkel.nl een abonnement?

Nee zeker niet! Bij een abonnement moeten de werknemers nog steeds naar de sportschool wat niet voor iedereen mogelijk is en een extra stap is. Wij helpen met het inrichten van een fitnessruimte binnen het bedrijf zonder dat daar een abonnement aan gekoppeld is.

Panier

Effacer les filtres

Filtre

Annuler
Confirmer